Anbefalt, 2022

Redaksjonens

Forhindre filgjenoppretting og filendring i Windows

Leter du etter en måte å forhindre at en fil slettes i Windows XP, Vista eller 7? Dette kan være litt vanskelig i Windows siden du må dykke inn i brukerrettigheter og filtillatelser.

Hvis du har en delt mappe som er tilgjengelig for datamaskiner på nettverket, må du også håndtere delbehörigheter i tillegg til NTFS-tillatelser. I dette innlegget vil jeg gå deg gjennom trinnene for å forhindre sletting av filer.

Forhindre fil sletting

Hvis du vil forhindre at en enkelt fil slettes på din lokale maskin, følger du trinnene nedenfor.

1. Høyreklikk først på filen og velg Egenskaper . Du bør bli presentert med en dialogboks med flere faner. En av kategoriene vil bli kalt Sikkerhet .

Hvis du ikke ser en sikkerhetsfan, må du kanskje deaktivere enkel fildeling. Du kan lese mitt forrige innlegg om hvordan du slår av enkel fildeling for å angi tillatelser på individuelle filer og mapper.

2. Klikk deretter på Avansert- knappen nederst på sikkerhetsfanen.

3. Fjern merket for " Arv fra foreldre tillatelsesoppføringene som gjelder for barnobjekter " -boksen.

En ny dialogboks vil dukke opp og spørre om du vil kopiere eller fjerne overordnede tillatelser. Gå videre og velg Kopier, da dette vil tillate oss å jobbe med gjeldende tillatelser og endre dem etter vår smak. I nyere versjoner av Windows 7 er alternativet endret til Legg til .

4. Nå i listefeltet Permissions Entries, bør du fjerne enhver bruker eller gruppe som du ikke vil ha tilgang til filen. Hvis du vil at brukerne skal kunne lese filen, må du endre filen, men bare ikke slette filen, klikk på brukeren og klikk på Rediger .

5. I dialogboksen som dukker opp, kan du nå styre hver enkelt tillatelse for den filen eller mappen. Dette inkluderer Traverse Folder, Opprett filer, Slett, Les Tillatelser, Endre Tillatelser, etc.

6. Merk at du kan fjerne merket for enkelte elementer fra Tillat-kolonnen, og det vil forhindre at brukeren leser eller endrer filen. Men selv om du fjerner merket for Slett, kan brukeren fortsatt slette filen.

Den eneste måten å forhindre at filer slettes, er ikke å gi lesetillatelser og eksplisitt nekte Slette tillatelse. Det betyr at du enkelt kan fjerne merket av lese tillatelser i Tillat-kolonnen og merk av for Avvis-boksen for Slett. Dessverre, når du gir lese tillatelser til en fil, vil brukeren kunne slette den.

Du kan leke med de ulike tillatelsene for å kontrollere filen eller mappen nøyaktig slik du ønsker. Du kan i utgangspunktet forhindre filnavn, filgjenoppretting, filendring og mer. Vær oppmerksom på at dette bare gir mening hvis brukerkontoen du prøver å begrense, er en standardbruker. Hvis de er administrator, kan de veldig enkelt gå til samme dialog som deg og gi seg de riktige tillatelsene tilbake. Nyt!

Top