Anbefalt, 2021

Redaksjonens

Slik deaktiverer du nylige kort i Google Nå eller Google App

I dag kan vi ikke forestille oss våre liv uten Google. Selskapet har blitt synonymt med å søke og er trolig inngangsporten til internett for de fleste mennesker i verden. Tjenesten kommer imidlertid til en pris som i dette tilfellet er ditt privatliv. Det er ingen hemmelighet at Google lagrer alle dine Internett-søkdata. Hvis du fortsatt er uvitende om dette, så har du enten bodd under en stein eller er bare ren naiv. Men visste du at Google også holder en historie med alle søkene du har gjort på Android-enheten din? Google lagrer ikke bare dataene, det gir deg også enkel tilgang til det, kombinert med en Nylig-fan i Google Nå-siden din.

Slik får du tilgang til nyere kort i Google App eller Google Nå-siden

Som standard er Nylig-fanen aktivert på Google Nå-siden, og det er veldig enkelt å få tilgang til det på Android-enheten din. Det er et par måter du kan gå på å gjøre det. Nylig-fanen er et tillegg til Google Now-kortene dine og fungerer sammen med det. Hvis du bruker sveipingen fra venstrebevegelsen for å få tilgang til Google Nå-siden, klikker du på hamburgermenyen øverst til venstre og velger deretter Nylig alternativ for å åpne kategorien Nylig.

Men hvis du bruker Google-appen, ser du nederst på siden, og du finner Nylig-ikonet på høyre side (se på bildet nedenfor). Trykk på ikonet for å åpne den siste siden.

Slik deaktiverer du nylige kort

Det er veldig enkelt å deaktivere kategorien Nylig på Android-enheten din. Bare klikk på 3-punktsmenyen øverst til høyre på skjermen din i Google-appen, og trykk på "Innstillinger" . Her finner du muligheten til å deaktivere fanen Nylig akkurat som vist på bildet. En ting å merke seg her er imidlertid at deaktivere fanen Nylig stopper ikke Google fra å lagre søkedataene dine. For å hindre Google fra å lagre dataene dine, må du gå gjennom noen ekstra trinn som er gitt nedenfor.

Slik stopper du Google fra lagring av dataene dine

Hvis du vil stoppe Google fra å lagre alle dataene dine, må du gjøre det fra fanen "Min aktivitet" . For å gå til fanen Min aktivitet klikker du på 3-punkts-menyen på Nylig-siden og velger Min aktivitet . Der klikker du på hamburgermenyen som er merket på bildet nedenfor.

På hamburger-menyen, trykk på "Aktivitetskontroller" og deaktiver deretter informasjonen du ikke vil spore. Her får du muligheten til å hindre Google fra å lagre din web- og appaktivitet, posisjonslogg, enhetsinformasjon, tale- og lydaktivitet og YouTube-søk og oversiktshistorikk . Deaktiver de aktivitetene du ikke vil at Google skal lagre.

Slik sletter du tidligere lagrede data

For å slette dataene som allerede er lagret av Google, velger du "Slett aktivitet av" fra hamburger-menyen . Her kan du velge hvordan og hvilke data du vil slette. Du kan enten slette alle dine lagrede data eller slette bestemte, basert på tid, enhet og type aktiviteter.

For å slette alle dataene dine, trykk på rullegardinmenyen der den er skrevet i dag, og velg deretter All time . Klikk nå Slett-knappen og alle dataene dine blir slettet.

Hold Internett-aktivitetene dine private ved å deaktivere nyere kort i Google Nå

Selv om det er mange verktøy for å lagre dataene dine på internett fra nysgjerrige øyne når du surfer på nettet på et skrivebord, er valgene på Android-enheten ganske begrenset. Bruk trinnene ovenfor for å deaktivere Google fra å lagre alle søkedataene dine. Husk imidlertid at mange av Googles funksjoner er avhengige av dataene det samler inn, og dermed når du deaktiverer det, kan du forvente å få en tjeneste under tjeneste fra Google. Du må bestemme hvor mye du vil handle for de bekvemmeligheter du får ved å bruke Google og dets produkter. Gi oss beskjed om dine tanker om emnet, samt de nye Google Nylige kortene i kommentarseksjonen nedenfor.

Top